Start e-bikeproef op donderdag 15 maart

  Werk jij bij de Hogeschool Utrecht?

  Pak jij voornamelijk de auto naar het werk?

  Dat kan anders. Stap lekker op een e-bike!

  Probeer 1 week gratis een e-bike of speed pedelec en ervaar hoe lekker het is om naar je werk te fietsen. Vanaf donderdag 15 maart staan er vier e-bikes en een speed pedelec voor je klaar op de Padualaan 97.

  De e-bikeproef zit helemaal VOL. Wil je op de reservelijst? Stuur een e-mail aan: info@ikwileenebike.nl

  Hoe werkt de e-bikeproef?

  • Reserveer een e-bike of speed pedelec in het online e-bike reserveringssysteem voor een periode van 1 week.
  • Je kiest zelf een periode waarin je de elektrische fiets wilt uitproberen. De uitgiftedagen zijn op donderdag 15, 22 en 29 maart en 5 april.
  • Ophalen van de e-bike: Haal de e-bike of speed pedelec op de door jou gekozen datum bij de receptie op Padualaan 97 tussen 12.00 en 13.00 uur. Let op: als je de e-bike of speed pedelec hebt gereserveerd op donderdag 15 maart, dan haal je de fiets op tijdens de kick-off bijeenkomst van de e-bikeproef van 12.00 tot 12.30 uur op de Padualaan 97.
  • Terugbrengen van de e-bike: Breng de e-bike na 1 week terug voor 09.30 uur bij de receptie op de Padualaan 97. Hier lever je tevens de sleutel in.
  • Breng bij het ophalen van de e-bike een uitgeprinte bevestiging van het reserveringssysteem en je ID-bewijs mee.
  • Heb je een speed pedelec gereserveerd? Met de snelle speed pedelec kun je maximaal 45 km per uur fietsen. Voor deze high speed e-bike is een rijbewijs en helm verplicht. De helm wordt meegeleverd bij de uitgifte van de speed pedelec. Toon bij het ophalen je rijbewijs.
  • De e-bike proef bij de HU loopt in totaal 4 weken.

  Wil je een e-bike aanschaffen?

  Maak gebruik van de fietsregeling! Als medewerker van de HU kun je gebruik maken van het HU fietsplan. Alle informatie over onder andere de voorwaarden, keuze rijwielhandelaar, bestelling en betaling van de fiets vind je in de Fietsregeling HU.

  Rekenvoorbeeld fiscaal voordeel aanschaf e-bike

  Je schaft een e-bike aan van bijvoorbeeld €2.000,- inclusief BTW. Het fiscale voordeel van de fietsregeling is van toepassing op een maximum bedrag van €850,- en (in dit voorbeeld) dus niet over het gehele bedrag van de aangeschafte e-bike. De €850,- wordt hiertoe in mindering gebracht op het loon voor de loonheffing (het bedrag waarover je loonheffing betaalt). Afhankelijk van de hoogte van het loon voor de loonheffing, kun je een fiscaal voordeel behalen tot enkele honderden euro’s.

  Het fiscaal voordeel is lager als je minder verdient en hoger als je meer verdient. Je eventuele reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer blijft bovendien gehandhaafd.

  Heb je nog vragen over de HU fietsregeling of het fiscaal voordeel bij aanschaf van een e-bike? Stel ze aan Ask HR via 088 481 5566 of AskHR@hu.nl.